VandaagCollectief mail naar: info@vandaagcollectief.nl of bel 06-29 62 60 24

Acties

Overstappen, hoe werkt dat?

Stapt u voor 2016 over naar een andere zorgverzekeraar? Dan zijn de volgende zaken voor u van belang. Uw huidige verzekering moet u vóór 1 januari 2016 hebben opgezegd. Vervolgens moet u zich vóór 1 februari 2016 aanmelden bij een nieuwe verzekeraar. Uw nieuwe verzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 in. Reeds gemaakte kosten worden door de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ verzekeraar onderling verrekend. U merkt daar dus niets van.

Acceptatieplicht
Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Voor de aanvullende verzekering – ook de tandverzekering - moet u een medisch vragenlijstje invullen. Het is belangrijk om te kijken naar de dekking in de aanvullende verzekering. Zorgverzekeraars concurreren juist op die verzekering.

Eigen risico
U kunt besluiten een hoger eigen risico te nemen. Dat ziet u dan direct terug in een lagere premie. Bedenk wel dat een hoger eigen risico nadelig kan uitpakken als u meer zorg nodig heeft.

Overstapservice
Verzekeraars hebben afspraken gemaakt voor verzekerden die willen overstappen. Zij zeggen automatscih uw oude verzekering op. Wilt u gebruikmaken van deze extra service, dan moet u zich voor 1 januari 2016 hebben aangemeld. Alleen dan kan uw verzekeraar de opzegging op tijd regelen. Als u in de maand januari wilt overstappen en u nog niet zeker bent over de verzekeraar dan moet uzelf de oude verzekering voor 1 januari 2016 opzeggen.

Meer berichten